Tapahtumien muistiot

<< Palaa
14

Jo 12. kertaa oli Klubi läsnä Tampereen Oopperan vuotuisen produktion ensi-illassa.  Oli vuorossa Marco Bjurströmin ohjaama Georges Bizet'in "Carmen.  Oli lisäksi Tampere Filharmonian 90 v. päivä, Tampere-talon 30 v-päivä ja Muumin 75 v-päivä.

Klubin tilaisuus oli juhlava sekin ja eräänlainen merkkipäivä:  Läsnä oli 210 klubilaista ja avecia.  Oopperaa edeltävässä kokoontumistilaisuudessa pohdittiin, että lienee klubin historian suurin tapahtuma mitä tulee osanottajamäärään.  Tarkemmin mietittäessä kuitenkin muistettiin, että kymmenkunta vuotta sitten valmistui Claes Olssonin draamadokumentti "Taistelu Näsilinnasta 1918".  Se esitettiin klubiesityksenä Plevnassa, jonka 500 hengen iso Sali oli peräseinää myöten täynnä.

Tampere-talon tervehdyksen kokoontumistilaisuuteemme toi klubin jäsen, talon hallituksen jäsen, kaupunginvaltuutettu ym. Leena Kostiainen.  Hyvässä tervehdyksessään hän avasi Tampere-talon nykypäivää ja tulevaisuusprojekteja ja toivotti klubin seurueelle onnistunutta iltaa upean musiikin ja näyttämötaiteen parissa.

Omassa porukassa todettiin myöhemmin illalla, että Tampereen Ooppera on viimeisten kymmenen vuoden aikana kehittynyt valtavasti, saanut kykyä kiinnittää entistä tunnetumpia kansainvälisiä esiintyjiä ja samalla omalta osaltaan kasvattanut myös kotimaisia taiteilijoita.  Klubilla on ollut onni olla mukana tukemassa tätä oopperan nousujohteista kehitystä.

Ohessa muutamia kuvia paikan päältä.