Tämä on arkistoitu sivu, jota ei enää päivitetä. Sivu voi sisältää vanhentunutta informaatiota. Katso ajanmukaiset sivut osoitteesta www.tampereensuomalainenklubi.fi

<< Takaisin

 

Ajankohtaista
 

 

Pasi-Heikki Rannisto johtokunnan puheenjohtajaksi

Klubin syyskokouksessa valittiin johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi hallintotieteiden tohtori Pasi-Heikki Rannisto ja varapuheenjohtajaksi kenraalimajuri evp Kalervo Sipi. Klubin esimiehenä jatkaa Risto Harisalo ja varaesimiehenä Irmeli Jokilampi.

Johtokunnan muut jäsenet vuonna 2014 ovat: Jaana Jääheimo, Kirsi Koski, Seppo Mäkinen, Ilkka Mäntyvaara, Kalevi Nikkilä ja Jorma Salovaara. Johtokunnan sihteerinä toimii Sointu Lanki.


"Kuvia vuosien varrelta"

Klubin Pyynikki-kabinetissa on ajalla 9.1.-31.1.2014 esillä Klubin jäsenen Pekka Mattelmäen näyttely
"Kuvia vuosien varrelta". Näyttely sisältää mm. muotokuvia ja Tammerkosken maisemia.


Klubiin perustettu Gastronominen kerho

Kerhon tarkoituksena on gastronomisen tiedon ja taidon lisääminen jäsenistönsä piirissä. Toiminta käynnistyy alkuvuodesta 2014. Kerhon jäseneksi voi hakeutua toimikunnan jäsenille osoitetulla viestillä, jossa pyydetään kuvailemaan tähänastinen gastronominen harrastuneisuus (liika itsekritiikki pois) ja odotukset kerhon toiminnalta. Gastronomisen kerhon toimikunta:
Kalevi Nikkilä, kalevi.nikkila(at)pp1.inet.fi ja Jorma Salovaara, jormasalovaara(at)kolumbus.fi.
 


Tampereen Suomalaisen Klubin
kirjoituskilpailu 2013


Tampereen Suomalainen Klubi palkitsi syyskokouksessaan maanantaina 16.12.2013 Huomisen suomalaisuus -aiheisen kirjoituskilpailun voittajat. Kilpailun voitti Sini Pajala Kalevan lukiosta. Toisen palkinnon sai Sonja Eneh ja kolmantena palkittiin Juuso Järviniemi, molemmat Tampereen lyseon lukiosta.

Ks. tiedote; linkki.


Metsään meni -näyttely

Klubin Pyynikki-kabinetissa on 18.11.2013–4.1.2014 esillä kuvataiteilija
Saija Uusimäen näyttely Metsään meni.

Monelle klubilaiselle on tuttu Saija Uusimäen maalaus Tammerkoski (2010) Klubin ravintolan seinällä ja kansikuvana Klubin juhlakirjassa Suomalaisuuden virrassa.

Näyttelyn esittely, linkki.
 


Klubilehti 2-2013 on ilmestynyt

Ks. viereisestä valikosta kohta Klubilehti tai linkki.


Seppo Lehtinen kunniajäseneksi

Tampereen Suomalaisen Klubin ylimääräisessä kokouksessa maanantaina 9.9.2013 päätettiin kutsua emeritus rehtori Seppo Lehtinen (kuva) Klubin kunniajäseneksi. Seppo Lehtinen on kymmenkunta vuotta toiminut Klubin jäsensihteerinä ja monissa muissa hallinnon tehtävissä. Hän on hoitanut nämä tehtävät vapaaehtoistyönä, kiitettävästi ja tuloksellisesti. Klubin muut kunniajäsenet ovat Jyri Borgenström, Paavo Hoikka, Matti Hokkanen ja Allan Kuusisto; kuvat kohdassa Jäsenet.

Samassa kokouksessa päätettiin toisessa käsittelyssä Klubin sääntöjen muutoksesta. Oleellisimmat muutokset koskevat vapaajäsenyyden poistumista sekä johtokunnan puheenjohtajien valintaa Klubin syyskokouksessa.


Jäsenrekisterin hoitaja on vaihtunut

Klubin jäsenrekisteriä monet vuodet ansiokkaasti kehittänyt ja hoitanut emeritus rehtori Seppo Lehtinen on omasta pyynnöstään jättänyt hoitamansa monet aktiivitehtävät Klubissamme. Jäsenrekisterin hoitajaksi hänen jälkeensä on nimitetty hallintotieteiden ylioppilas Henry Rusila; ks. kohta Yhteystiedot.


Kirsi Koski avasi Kukkaisviikot

Klubimme johtokunnan jäsen, Tampereen kaupungin konsernijohtaja ja vuoden 2013 Kukkaispormestari Kirsi Koski piti tervehdyspuheen Tampereen 30. Kukkaisviikkojen avajaisissa lauantaina 27.7.2013 klo 12.

Klubimme jäsenet ovat monesti olleet vaikuttamassa Kukkaisviikkojen onnistumiseen. Erityisesti on mainittava, että Tampereen Kauppakamarin toimitusjohtajana toiminut, Klubimme kunniajäsen Matti Hokkanen on Kukkaisviikkojen perustaja ja oli Kukkaispormestari vuonna 1993.



Kirsi Koski, Kukkaispormestari 2013.
 


Matti Hokkanen, Kukkaispormestari 1993.

Klubimme ja Suomen lippu mukana Puistofiestassa

Tampereen Suomalainen Klubi osallistui Hämeenpuistossa järjestettyyn Puistofiesta-tapahtumaan sunnuntaina 11.8.2013.
 

Ks. linkki.