Tämä on arkistoitu sivu, jota ei enää päivitetä. Sivu voi sisältää vanhentunutta informaatiota. Katso ajanmukaiset sivut osoitteesta www.tampereensuomalainenklubi.fi

<< Takaisin

Klubin toimintamuodot ja toimitilat

Tampereen Suomalaisella Klubilla on kevätkokous helmi-maaliskuussa ja syyskokous marras-joulukuussa sekä kevät- ja syyskauden muina kuukausina kuukausittain klubikokous. Kokousten pääsisältönä on korkeatasoinen esitelmä jostakin yhteiskunnallisesta, taloudellisesta, kansainvälisestä, tieteellisestä tai kulttuuriin liittyvästä aiheesta. Esitelmän jälkeen nautitaan yhteinen päivällinen.Klubin syyskokous 17.12.2012. Esitelmöitsijänä syyskokouksen jälkeisessä kuukausikokouksessa oli pääjohtaja Reijo Karhinen.

Klubi järjestää jäsenilleen myös kulttuuriaiheisia matkoja sekä kotimaahan että ulkomaille, vierailukäyntejä lähiseudun kiinnostaviin kohteisiin ja avec-juhlia, mm. perinteiset vappu- ja itsenäisyyspäivälounaat.

Valkoisen Ruusun ilta 15.02.2012.  Kevätretki Kuoreveden Halliin 25.05.2012.

Klubin piirissä toimii seitsemän harrastuskerhoa: Biljardi, Golf, Keskiviikkokerho, Kirjanmerkki, Kirkkovene, Klubinaiset ja Ruutiukot, jotka järjestävät omia kokouksiaan ja tapahtumiaan.


   Klubinaisia lounaspalaverissa.                        Ruutiukkojen joululounas 03.12.2012.


  Biljardi on Klubin vanhin harrastuskerho.         Keskiviikkokerho kokouksensa alkutunnelmissa.


  Kesäkaudella Golfkerholla on kilpailuja.       Kirjanmerkki-kerholaisia kirjallisuusillassa.

Klubin ja sen toimikuntien tulevat tapahtumat esitellään kohdassa Kalenteri ja menneet tapahtumat kohdassa Tapahtumat.

Tampereen Suomalainen Klubi julkaisee kahdesti vuodessa ilmestyvää Klubilehteä ja samoin kahdesti ilmestyvää Ohjelmatiedotetta. (Ks. Klubilehti).

Klubin toimintaa johtaa johtokunta. Johtokunta hoitaa Klubin taloudellisia asioita, kantaa ja vastaa Klubin puolesta ja edustaa sitä. Klubilla on esimies, jonka tehtävänä on johtaa Klubin aatteellista toimintaa, vastata Klubin kokousten asiasisällöstä ja johtaa niissä puhetta. Klubilla on seitsemän syyskokouksessa valittua toimikuntaa ja neljä johtokunnan nimeämää pysyväisluonteista työryhmää. Ks. Johtokunta.

Klubin toimitilat


 Marskin sali

Tampereen Suomalaisella Klubilla on oma noin 1 200 m2:n suuruinen huoneisto kaupungin ydinkeskustassa, Puutarhakadun ja Kuninkaankadun kulmassa. Huoneistossa on juhlasali, Marskin Sali, jossa on kokoustilat 150-200 hengelle. Marskin Sali aukeaa liukuseinän kautta noin 100-paikkaiseen ravintolasaliin.

 Klubin kotitalo, Puutarhakatu 13       Pirkanmaa-kabinetti

Ravintolakerroksessa on kaksi kabinettia – Tampere ja Pirkanmaa sekä yläkerroksessa neljä kabinettia – Näsijärvi,Pyhäjärvi, Pyynikki ja Tammerkoski. Yläkerrassa sijaitsevat myös Klubin jäsenten käyttöön tarkoitetut tilat. 

Juhlasali, ravintola ja kabinetit ovat avoimia tiloja yksityistilaisuuksiin, koulutustilaisuuksiin ja kokouksiin. Tilojen vuokrauksesta huolehtii Klubin ravintola. Klubin ravintola toimii lounasravintolana arkisin klo 11-14, muina aikoina sopimuksen mukaan.

   Ravintolasalin etuosa ...             ... ja peräosa
   Tampere-kabinetti   Näsijärvi-kabinetti
  Pyynikki-kabinetti   Näyttely Pyynikki-kabinetissa
  Pyhäjärvi-kabinetti   Tammerkoski-kabinetti ja Klubin näyttely

Klubin jäsenten omat tilat

Klubihuoneiston yläkerran sivukäytävän varrella sijaitsevat Biljardihuone, Perinnehuone ja Peräkammari on varattu vain Klubin jäsenten käyttöön. Biljardisalissa on neljä pelipöytää ja seurustelunurkkaus sekä nettiyhteydet. Perinnehuone on seurustelu-, luku- ja tv-huone, jossa perinnekuvien ja -taulujen lisäksi on Klubin kirjasto. Peräkammari on myös seurustelu- ja palaverihuone ja sen pyöreän pöydän ääressä voivat kokoontua vaikkapa skruuvia tai pokkaa harrastavat Klubin jäsenet.

Jäsenillä on näihin tiloihin myös ravintolan ollessa suljettuna pääsy omalla henkilökohtaisilla tunnuksilla varustetulla avaimella, jonka saa käyttöönsä tiettyä panttimaksua vastaan.

   Biljardihuone    Perinnehuone    Peräkammari

Tampereen Suomalaisen Klubin tilat ovat syksystä 2010 alkaen savuttomat.

Kooste: Markku Rauhalahti