Klubin toimintamuodot

Tampereen Suomalaisella Klubilla on kevätkokous helmi-maaliskuussa ja syyskokous marras-joulukuussa sekä kevät- ja syyskauden muina kuukausina kuukausittain klubikokous. Kokousten pääsisältönä on korkeatasoinen esitelmä jostakin yhteiskunnallisesta, taloudellisesta, kansainvälisestä, tieteellisestä tai kulttuuriin liittyvästä aiheesta. Esitelmän jälkeen nautitaan yhteinen päivällinen.

Klubi järjestää jäsenilleen myös kulttuuriaiheisia matkoja sekä kotimaahan että ulkomaille, vierailukäyntejä lähiseudun kiinnostaviin kohteisiin ja avec-juhlia, mm. perinteiset vappu- ja itsenäisyyspäivälounaat.

Tampereen Suomalainen Klubi julkaisee kahdesti vuodessa ilmestyvää Klubilehteä ja samoin kahdesti ilmestyvää jäsentiedotetta. (ks. Klubilehti).

Klubin toimintaa johtaa johtokunta. Johtokunta hoitaa Klubin taloudellisia asioita, kantaa ja vastaa Klubin puolesta ja edustaa sitä. Klubilla on esimies, jonka tehtävänä on johtaa Klubin aatteellista toimintaa, vastata Klubin kokousten asiasisällöstä ja johtaa niissä puhetta. Klubilla on seitsemän syyskokouksessa valittua toimikuntaa ja neljä johtokunnan nimeämää pysyväisluonteista työryhmää. (ks. Johtokunta)

Klubin toimitilat

Tampereen Suomalaisella Klubilla on oma noin 1 200 m2:n suuruinen huoneisto kaupungin ydinkeskustassa, Puutarhakadun ja Kuninkaankadun kulmassa. Huoneistossa on juhlasali, Marskin sali, jossa on kokoustilat 150-200 hengelle. Marskin sali aukeaa liukuseinän kautta noin 100-paikkaiseen ravintolasaliin.

Ravintolakerroksessa on kaksi kabinettia – Aaltonen ja Pirkanmaa sekä yläkerroksessa neljä kabinettia – Näsijärvi,Pyhäjärvi, Pyynikki ja Tammerkoski. Yläkerrassa sijaitsevat myös Klubin jäsenten käyttöön tarkoitetut tilat. 

Juhlasali, ravintola ja kabinetit ovat avoimia tiloja yksityistilaisuuksiin, koulutustilaisuuksiin ja kokouksiin. Tilojen vuokrauksesta huolehtii Klubin ravintola. Klubin ravintola toimii lounasravintolana arkisin klo 11-14, muina aikoina sopimuksen mukaan.

Klubin jäsenten omat tilat

Klubihuoneiston yläkerran sivukäytävän varrella sijaitsevat Biljardihuone, Perinnehuone ja Peräkammari on varattu vain Klubin jäsenten käyttöön. Biljardisalissa on neljä pelipöytää ja seurustelunurkkaus sekä nettiyhteydet. Perinnehuone on seurustelu-, luku- ja tv-huone, jossa perinnekuvien ja -taulujen lisäksi on Klubin kirjasto. Peräkammari on myös seurustelu- ja palaverihuone ja sen pyöreän pöydän ääressä voivat kokoontua vaikkapa skruuvia tai pokkaa harrastavat Klubin jäsenet.

Jäsenillä on näihin tiloihin myös ravintolan ollessa suljettuna pääsy omalla henkilökohtaisilla tunnuksilla varustetulla avaimella, jonka saa käyttöönsä tiettyä panttimaksua vastaan.